,

Kurumsal Sürdürülebilirlik Eğitimleri Hakkında

Bu Sachi Consultacy web sayfamızdaki ikinci yazım.  Yazılarımız etkileşim artsın, herkes bizi daha çok tanısın diye yazılsın istendi sevgili PR ekibimiz tarafından ama ben açıkçası hissettiklerimi paylaşmak üzerine yazmayı daha çok tercih ediyorum.

İkinci yazım eğitimimiz hakkında olsun istedim. Çok önemsediğimiz, aylardır üzerine titrediğimiz bir konu olan Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü ile birlikte hazırladığımız eğitim programı hakkında yazmak istedim.  Bu eğitim bizler için aslında içi çok dolu bir merhaba, işçiliğimizi sunmak için bir fırsat ve aynı zamanda da derin bilgi birimlerimize rağmen bizi bir araya getiren ortak noktaların amatör ruh, keyif alma, detaycı olma, ekip olma ortak paydalarında buluştuğumuz Bursa Sürdürebilirlik Ofis Koordinatörlüğü ile yol arkadaşlığımızı ilan etme süreciydi.

Fikir nasıl çıktı çok hatırlamıyorum çünkü Güray ve Şule Hocalarım ile bir araya geldiğimizde hep sürekli yeni fikirler havada uçuşuyor ama tek bildiğim karar aldıktan hemen sonra hızlıca çalışmaya başlamamızdı..

Eğitimi tasarlarken herkese hitap etsin istedik. Hani finansçı olmayanlar için finans eğitimleri olur ya biz de herkese hitap etsin eğitimimiz istedik.  Güray Hocam sürdürülebilirlik teorilerini, SKA’leri, iş modellerini, güncel tüm gelişmeleri COP 26 Paris İklim Anlaşması vs anlatırken Kamil Hocam atık yönetimine bambaşka bir bakış açısı getirdi. Hiçbir eğitimde olmayan bir başlık olan Sürdürülebilir Tarım da Şule Hanım’ın gönüllü çabaları sonucunda yerini aldı. Bizler Sachi olarakta tüm süreçleri iş hayatı ile entegre etmeye çalıştık. Yaptığınız proje sosyal sorumluluk mu, sosyal etkisi var mı, raporlama zorunlu mu, sertifikalar ne işe yarar gibi konuları anlatmaya gönüllü olduk. 

Yoğun bir çalışma, toplantı süreci sonrasında başladığımız eğitimde gördük ki anlatmaya çalıştığımız tüm konulardan öte, Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı sektörler, farklı konumlarda katılımcılar ile aslında çok net bir fayda sağlama sürecine girmişiz. Farklı fikirler tartışılıyor, bazen şaşırıyoruz, hemen hemen her zaman süreyi aşıyoruz ,eğitmen olarak bizler de pek çok şey öğrenirken katılımcıların gözündeki parlayan ışıkları gördüğümüzde de bizden mutlusu yok ruh hali ile eğitimlerimizi sürdürüyoruz.

Eğitimlerimiz devam edecek. Eğitimlerimizde daha çok İnsan Kaynakları Yöneticilerini, finansçı arkadaşlarımızı ve yöneticilerimizi  yani farklı disiplinlerden arkadaşlarımızı da görmek en büyük temennimiz. Biliyoruz ki sürdürülebilirlik yolculuğu ancak herkesin taşın altına eline koyması ile anlamlı olur. Hep söylediğimiz gibi yeni nesillere adalet borcumuzu ancak hep birlikte pozisyon alırsak çözebiliriz.

Bu eğitim ile bizler; 

Sürdürülebilir Kalkınma  Hedefleri 4.7;

“2030 yılına kadar, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir yaşam tarzları, insan hakları, cinsiyet eşitliği, barış ve şiddetsizlik kültürü geliştirme, dünya vatandaşlığı, kültürel çeşitlilik ve kültürün sürdürülebilir kalkınmaya katkısı alanlarında eğitim dâhil diğer yöntemler aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi için gereken bilgi ve becerilerin tüm öğrenen kişiler tarafından edinilmesini sağlamak”

 Maddesine destek olmayı hedefliyoruz…

Yazar: Senem Tanju

“Kurumsal Sürdürülebilirlik Eğitimleri Hakkında” için 0 yanıt